Salab söker ny stjärna till utvecklingsteamet!

R&D Product Developer

För att fortsätta vår tillväxt söker vi hela tiden nya talanger.

Vi söker nu en Product Developer, Beauty & Personal Care,  till vårt R&D Team på ca 8 personer.

Eller dela!

Välkommen till SALAB!

Ledande svensk tillverkare av unika kosmetiska produkter.

Vår fokus och styrka ligger i att utveckla och producera högkvalitativa kosmetiska produkter inom hud-, hår-, och intimvård. Vårt kontor och produktionsanläggning ligger ett stenkast från centrala Stockholm, strax intill Gustavsbergs centrum. Här finner du vår samlade expertis inom; R&D, förpackning, och produktion där vi hjälper dig med full service från idé, genom utvecklingen till färdig produkt. Vi är ett härligt team på strax över 40 personer.

Rollen...

Vi söker nu en R&D Product Developer till vårt R&D Team på 8 personer. Teamet jobbar med Private Label för hud-, hår och intimvårdsprodukter till kundspecifika projekt. Du kommer jobba i nära samarbete tillsammans med en Project & Packaging Manager för att utveckla de bästa produkterna för våra kunder. I denna roll kommer du få bred insikt i flera delar av R&D processen då det kommer krävas att ha nära kontakt och att samarbeta med olika avdelningar inom SALAB såsom; kvalitetskontroll (QC), produktion och inköp.

R&D Teamet översätter kundens behov och levererar fullservice produkter med högt marknadsvärde som gynnar både SALAB och våra kunder långsiktigt. Som en del av teamet förväntar vi oss att du trivs med att arbeta i en dynamisk miljö, där mycket vikt kommer ligga vid att dela erfarenheter och arbeta lösningsorienterat, för att tillsammans säkerställa att SALAB kan erbjuda den bästa tänkbara servicen och produkterna till våra kunder.

SALABs ledord är TILLSAMMANS, tillsammans med våra fantastiska team och våra kunder är vårt mål att utveckla, tillverka och tillhandahålla de mest framstående produkterna för våra kunder.

Ansvarsområden

Du kommer rapportera till Head of Private Label med huvud- ansvarsområden såsom:

 • Teoretisk och allra främst praktisk produkt- och formuleringsutveckling
 • Hålla sig ”up-to-date” inom marknadstrender och branschrelaterad information samt lagförändringar gällande råvaror, formuleringar och produkter.
 • Självständig vidareutveckling inom nya innovativa formuleringar och råvaror utifrån kunders behov och SALABs produktionstekniska möjligheter.
 • Sourcing av nya och ersättande råvaror samt kostnadsförbättringar för existerande och nya formuleringar.
 • Testning, utvärdering och dokumentering av råvaror, formuleringar och produkter (stabilitetsstudier, belastningstester, patch-tester m.m).
 • Ta fram dokumentation, INCI och underlag för copy till våra kunder och internt.
 • Driva tekniska och regulatoriska frågor internt och med våra leverantörer samt branschen för att säkerställa bästa möjliga produkt utifrån funktion, kvalitet, säkerhet och lagstiftning.

Dina egenskaper...

Vi önskar att Du som söker besitter följande egenskaper:

 • Relevant högskoleutbildning (kemi, biokemi, pharma-) eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet
 • God labbvana
 • Tidigare erfarenhet av produktutveckling, meriterande inom kosmetik
 • Intresse av produkt-och formuleringsutveckling inom ”Beauty”
 • Vi lägger stor vikt vid vem du är som person men ser att kandidaten är driven, engagerad, kommunikativ och serviceinriktad med professionellt bemötande
 • Flytande svenska och goda kunskaper i engelska (både tal och skrift)
 • God datorvana, främst inom Officepaketet, meriterande om du också har erfarenhet av projektledningsverktyg sedan tidigare.

Som R&D Product Developer är det viktigt att du är noggrann och strukturerad samtidigt som du är flexibel och prestigelös/ samarbets-orienterad. Du känner stort eget driv och ansvar men gillar samtidigt att bolla idéer med kollegor för att tillsammans få fram den bästa lösningen. Du är bekväm med utmaningar och att dem kan ändras från dag till dag. Det viktiga är att vi tillsammans inspirerar varandra för ett lyckat team och god kundrelation.

Vad erbjuder dig...

Utöver ett otrolig starkt team med kompetenta kollegor du kan lära dig av och utvecklas tillsammans med, erbjuder vi en roll inom en dynamisk organisation där vi arbetar TILLSAMMANS.

Tillsvidareanställning. Heltid 40h/ v, friskvårdsbidrag, möjlighet till massage/naprapat på arbetstid, gemensam friskvårdsaktivitet som för närvarande är yoga, roliga aktiviteter som AW, kickoffer, konferenser. Tjänsten är på plats på SALAB i Gustavsberg, Stockholm.

Sök tjänsten via

Shopping Basket